Två sätt att göra din bild svartvit på i Photoshop



Kolla i fullscreen för att se det större, dock är det lite suddigt då...

Skrittar av Yakari och pratar lite



En liten video som jag filmade undertiden jag skrittade av Yakari runt gärdet. Babblade på lite grann och mös uppe på hästryggen sista sommarlovskvällen. Faktiskt jätte härligt. Även om jag verkade vara lite glömsk som sa att Olala var halt fast i självaverket så hade hon tappat en framsko. Och Olala har känsliga framhovar så hon blir lätt halt om hon inte har skor. Därför fick jag rida lite seriösridning istället för att rida ut. Men super kul det med att få jobba lite!

Haha... gillar mitt "men jävla fluga..." och mesiga "herrå" i slutet!

Jag vann... o-m-g JAG VANN!



Vann med denna bilden i Emmas fototävling så Johanpixels skickar hem en trådutlösare till mig! Jösses vad glad jag är!

Ny bloggdesign på gång

Som rubriken säger så är det en ny bloggdesign på gång! Tänker inte avslöja för mycket men kan visa denna bilden som min lillebror fotade på mig... Sådant behövs till nya designen! ;) Har hållt på med detta hela dagen, vakna, äta, bloggdesign, duscha, göra sig iordning, bli fotad, fota, redigera, bloggdesign, leka med kusin, bloggdesign, leka med kusin och nu bloggdesign igen! Hahaha! Men jag blir nöjd. Ska göra lite förändringar så det ska bli kul :D

Jag är finalist!

Jag gick vidare i Tvspelsweb tävling på facebook! Det gör mig superglad men jag behöver eran hjälp! Jag vill väldigt gärna vinna den här reflexskärmen. Och alla som röstar får en länkning på min blogg i ett inlägg. Så gå in här: http://www.facebook.com/#!/Tvspelsweb och gilla Tvspelsweb (annars kan ni inte rösta) och sen får ni klicka er in på albumet här och leta upp min bild. Det betyder guld och all kärlek om ni röstar på mig ♥

No internet connection

Arkivbild

Förlåt förlåt förlåt! Jag har inte hade inget internet igår! Så kunde inte blogga då, men vill tacka er för 100st besökare på onsdagen! Super super kul! Hoppas det forsätter så här för det skulle värma Linneas hjärta ♥

Pontus #1

Jag hade bestämt att vi skulle ha en spontanfotografering (väldigt spontant när den är planerad haha) jag och min lillebror idag efter kalaset. Men det blev lite mitt i. Det gjorde ju inget för min kusin Erika var snäll och blev förste reflexskärms hållare.

Det blev några bra bilder och förhoppningsvis använder han någon bild som profilbild på facebook nu, yay! Är faktiskt riktigt nöjd. Det var kul att få fota lite porträtt har inte gjort det på ett bra tag.

Välstekta bullar

Bullarna blev ganska välstekta som ni ser... fast vi gjorde ju några plåtar till och de blv mer lyckade därför så bjuder vi på de snyggare bullarna och sparar de här, helt dugliga, lite mer välstekta bullarna ;)

Sen var det ju det här med klädsel. Ni anar inte hur mycket jag hatar klänningar just nu, blä usch fy och massa andra ord som jag inte ska skriva upp. Har lust att sätta på mig mysbyxor och ett linne. Är verkligen inte på humör för att klä upp mig. Mår illa av tanken honestly. Usch.

Skattjakt på Linneas rum...?

Titta här vad jag hittade på golvet bredvid min säng. Euw, så äckliga! Har varit hysteriskt mycket fjärilar, harkrankar och andra insekter på mitt rum nu under sommaren. Börjar få misstankar om att de möjligtvis paktar med varandra och tänker ta över världen... Eller mitt rum först kanske? Haha!

Nu blir det städning och lite senare bullbak! Vill tacka för mina 70 besökare igår jätte kul! Känner ni för att stanna så rekommenderar jag bloglovin. Mysigt att jag tackar er i ett inlägg med en död insekt på bild? Hm... Hahaha!

Slitna med kärlek

... eller? Nej de är faktiskt slitna med grovt misstag. Men det är lugnt det var ett billigt par vi klickade hem från tradera. Konsten att förstöra hörlurar är att råka trampa på dem eller råka klämma den.

Jag använde faktiskt det här i nödfall tills den högra luren gick sönder när jag trampade på den igår... oups! Så kan det gå. Jag är jätte försiktig med mina saker!

Uppe med tuppen

Nu är jag uppe med tuppen, eller jag var uppe med tuppen... till och med en timme tidigare! Jag var uppe vid 06.00 för då skulle jag gratta Pappa på födesledagen, därav lyricsen uppe vid den härliga mobilbilden. Dock så hade pappa gått och lagt sig så sent att han ställt klockan senare det slutade med att mamma kom upp till mig och la sig i min säng så låg jag med huvudet på hennes mage i lite mer än en halvtimma.

Nu har jag grattat pappa i alla fall och borde ligga och sova eftersom det är fler än pappa som inte lägger sig i tid...

Five waterdrops



Såg på Tvspelswebs facebook att de arrangerar en fototävling igen. Och jag bara älskar fototävlingar något galet så därför deltar jag nu med. Temat är Fem. I brist på bilder som passar in på temat så blev det lite nattlig fotografering. Och jag är väldigt nöjd med resultatet. Honestly så är detta första gången jag fotar vattendroppar på en skiva.

Priset den här gången är en valfri reflexskärm och jag vill gärna ha Reflexskärm 5 i 1 (56cm).

Det vore underbart att få vinna en relfexskärm, den står högt prioriterad på min önskelista över fotosaker. Ja min önskelista består ju endast av fotoutrustning just nu. Reflexskärmen skulle hjälpa mig att utveckla min porträtt fotografering yttligare. Vilket skulle vara roligt. Jag gillar att ta porträtt foton även om det inte blir av så ofta.

Finaste Puff - best of summer

På bilden ser vi katten Puff, underbart fin, knäpp och så kan han inte spinna normalt heller. Men vi älskar ju honom lika mycket för det och är glada över att han inte blev folkskygg efter att han blev påkörd och klarade sig utan skador för ett tag sedan.

Detta är en av mina bästa sommarbilder det här med precis som Paramore bilden, därför kommer jag likaså med denna delta i en till fototävling med temat "Din bästa sommarbild". Den här tävlingen hålls utav Emma och priset är en valfri fjärr- eller trådkontroll för max 150 kr. Priset står johanpixels.se/webbshop för och jag har valt Trådutlösare för Nikon D90, D3100, D5000, D7000.

Jag skulle jätte gärna vilja vinna en trådkontroll
tills jag får min fjärrmottagare med tillhörande kontroll, jag har ingen aning om när jag skulle möjligtvis kunna få den men den står uppskriven på min önskelista. Och ca 500kr är ganska mycket pengar. En trådutlösare skulle underlätta mycket om jag vill ta bilder i mörker eller självporträtt!

Vill du också delta i tävlingen? Klicka här!

Emma
om jag kommer med som finalist så har jag bilden anpassad för din blogg, klicka här så kommer du till bilden!


Sätter kurs mot centrum

Nu sätter jag kursen mot centrum för att tillsammans med min mor handla present till pappa som fyller år snart. Vad det är får bli hemligt ifall de skulle hitta in här. Och jag får nog bjuda lite på bilden, jag ser ju komplett galen ut!

Juice och film i en Putte i parken tröja

Nu så blir det precis som rubriken säger, juice och film i en Putte i parken tröja! Sen sova, promise. Dagens filmval blir Bridget Jones dagbok. Hoppas på att den är bra! Och ja juste... Jag har fixat en webbkamera! Min playstation Eyetoy fick ställa upp på det. Har tidigare försökt men det har inte funkat. Men tack vare en klok killes hjälp så fick vi tag på drivhetsrutiner och den funkar, jippi!

Min finaste vän

Det var ett tag sedan ni fick höra något om min skötponny Mc Roo eller Mecken(/Macken) som han kallas. Jag har ju tyvärr vuxit ur honom för ett bra tag sen så jag rider honom inte på några lektioner utan tar bara hand om honom på en eller flera speciella dagar som man bokar in på ett skötarmöte.

Tyvärr så har jag det helt galet med tider och så sen vi splittrade våran Onsdags grupp så har detta gått lite ur balans. Hittar aldrig en bra dag i veckan att sköta honom på. Men nu när jag får mitt schema för 8:an så ska jag titta över en bra dag. Hoppas verkligen det ordnar upp sig!

Bilden är fotad på ridlägret i år, Nybygget igen. Rekommenderar er hästmänniskor starkt att gå på någon av deras läger. God mat, snälla och fina hästar, mysiga stugor och sängplatser, bra stall, jätte fint ridhus och ridbana! Dessutom är det spökhistoriekvällen som alltid äger rum på fredagkvällen och massa roliga lekar hela veckan!

En av mina bästa sommarbilder

Bara för att detta är en av mina bästa sommarbilder från en helt sjukt bra festival, Putte i parken. Vad symboliserar inte sommaren något extremt än ju festivaler? Denna bilden på sjukt bra Paramore deltar jag därför nu med i Julia Larssons fototävling med temat "Din bästa sommarbild", man vinner en valfri diffusor (inte portabel softbox) som Tvspelsweb sponsrar med! Jag har valt Pop-up Blixt Diffusor JJC Vit Gul Blå!

Jag vill gärna vinna tävlingen för att jag vill ha en diffusor som mjukar upp min blixt. Jag är nämligen helt och hållet anti-blixt för att jag tycker dels ljuset blir hemskt och för skarpt. Jag har ju ingen extern blixt än så länge då de kostar rätt mycket och vill därför ha en diffusor som passar min inbyggda blixt!

Vill du också delta i tävlingen? Klicka här!

Pop-Up Blixt Diffusor JJC Vit Gul Blå

Caty is freakin' awesome

Har ni läst denna sjukt bra bloggen? Jag har läst den grymt länge nu... över ett år faktiskt! En grymt härlig blogg med härlig utstrålning. Och nu har hon slutat med sitt vanliga jobb och satsar helhjärtat på bloggen. Vilket är grymt! Ännu mer inlägg gillas ju starkt, eller hur? Nu lottar hon dessutom ut en goodiebag när hon fått 1000 likes på sin facebook page. Kolla in inlägget här och facebook sidan här!

Yttligare en sak som hänt här under sommaren

... väldans vad dålig man blir på att uppdatera alltså!

Vi var ju på Vålön i Kristinehamn för ett tag sen. Jätte härligt verkligen mycket sol och det stekte på. Sjukt mysigt ställe ♥

Kärlek till er mina läsare



Jag gick in på bloglovin och kollade hur många följare jag hade och det visade sig vara hela 21 stycken! Senast jag kollade så var det 14 så är grymt glada att ni hittat hit. Trots min inaktivitet. Tack så jätte mycket och hoppas ni stannar! Ska försöka dra igång igen. Men har lite dåligt med insperation. Men det löser sig säkert!

Kebabsås med Pizza

För några dagar sen kan det vara... 3 eller 4 dagar? Så var jag med Weronika och hade det la trevligt. Jag startade faktiskt inte datorn på hela dagen. Så vi satt på min nya säng och snackade om allt mellan himmel och jord. Samt bakade kladdkaka, som vi senare fick göra en till för att pappsen skulle ha gäster och han ville inte bjuda på en halväten kladdkaka. Sen så drog vi och käkade pizza på kvällen. Eller Kebabsås med pizza. Hahaha det var sjukt mycket kebabsås.

Vinn en Ziperall du också!

Som många älskar jag Ziperaller, så mysiga och härliga att slöa i. Och när jag ville ha min så stod jag och valde mellan en leopard och den gråa jag har på Putte i parken i Ziperalltältet. Men valde den gråa för att då fick jag den direkt eftersom de inte hade några leopard i lager kvar. Vem tar inte chansen att vinna sin andra favorit nu då?! Jag gör det i alla fall! Vill ni konkurera med mig? Klart ni vill! Jag lovar att ni ångrar er inte och ni kan bara vinna på det.

Klicka er in här för att tävla med mig och många andra!

Mysig outfit

Så här mysigt har jag det idag, hihi! Perfekt hemma- och städa- (som jag inte gjort än förövrigt) outfit! Spenderade även kvällen med denna outfit i soffan igår. Vi tittade på The other woman och jag grät... igen. Som jag brukar!

Ps... det är en Ziperall för er som inte ser det, eller en onepiece om det är lättare att förstå. Ziperall är svenska märket!

Raindrops on my window

Igår var der jordens finaste sommarväder, jätte härligt och jag spenderade dagen på stranden med mina brudar. Idag ser det dock inte likadant ut. Små regndroppar mot fönsterrutan och grå himmel. Perfekt shoppingväder. Dock så är jag sparsam för tillfället. Jag sparar men vet inte till vad. Ett stativ fast jag har egentligen råd med det redan, ska bara få mamma att beställa hem. Sen ett objektiv, antagligen ett Sigma 70-300mm som jag lånat nu, fast skulle vilja ha med typ 18mm så man kan ha det objektivet på nästan jämt. Sen ett Nikkor f/1,8. Brännvidd vet jag dock inte. Samt en fjärris men då måste jag ju köpa extern. Så det är a lot of money!

Dessutom ska jag städa rummet, och rensa rut "säng området" för imorgon flyttar en ny säng in i mitt rum... Snyft. Min älskade säng jag vill inte byta ut den, även om jag vet att jag kanske börjar bli för stor för den på många sätt. Längden, utseendet och jag vill gärna ha en bredare säng än 70-90cm som jag har nu? Så det flyttar in en 120 säng här på lördag. Men vill inte lämna ifrån mig min gamla säng, det är trotsallt ett arvgods. Och min känslo kalla pappa ville slå sönder den, det ska vi bli två om. Helvete heller.

From this to this, gårdagens middag

Och så bra gick det för mig att äta sushi, men skam den som ger upp. Ska fortsätta prova tills jag lär mig. Ni anar dock inte hur gott det var med panpizza efter att lyckats ätit avekadon, och bara avekadon. En hel räkbit, en halv
lax (tortyr) samt spottat ut andra halvan av laxen och en hel rulle. Förlåt ni som älskar det, men det var inte gott :( Men någon dag så kanske... Ja jag åt med soya, det där gröna och ingefäran. It didn't helped. Hahaha. Jag som hatar rå fisk (läs sill, gravad lax osv) höll på att få panik när jag åt laxen kände konsistensen.. huuuh. Anyway, jag vill lära mig äta!