Myshelg

Instagram: limecrime

Efter en relativt jobbig vecka och efter att troligen fått uppleva de två värsta dagarna i mitt tvåtusentretton (hitills i alla fall) så fick det sig ett slut som jag inte kan klaga på alls. Det är så lätt att må bra i din närhet min fina.

Shoe maniac

 
Så planen var att jag i fredags efter skolan skulle åka till Örebro med mamma och köpa ett eller två par nya skor då mina Converse spruckit sedan i somras/höstas när jag inte orkade knyta upp dem och tvingade ner foten i dem med ett järnskohorn samt att mina vinterskor efter 2 säsonger gav upp hoppet och svek mig när jag råkade sparka i dem i trappen och de sprack från sulan haha!
 
Hur som helst så spårade jag väl ur lite inne i Örebro efter att jag hittade de här. Hittade ett par kängor, ett par nitboots, ett par nitsneakers sommarskor i vitt och de här där inne och kunde inte bestämma mig. Erbjudandet var 3 för 2 och jag var tvungen att välja bort något men det var omöjligt. Så jag tvingade på mamma att hitta ett par nya skor hon också och tillslut kom där ifrån med 5 par skor för ca 1100 kr. Business women and shoemania.
     Till min förvåning sa inte mamma prompt nej som jag trodde. Så många gånger jag gått och klämt på fina skor jag ändå aldrig kommer använda. Inte på väldigt länge i alla fall! Men nu fick jag och jag trotsade till och med halkan och snön och promenerade bort i de här till våra bekanta haha. Och nu är jag nästan jämnlång med Joel också, fattas bara 6 cm!

En stund av kärlek i vinterkylan

 
Igår fick jag äntligen fota mina första parporträtt och det var så roligt! Valde definitivt bästa platsen och Weronika hade sett till att vädret skulle vara fint. Så himla fint motljus och älskar hur snön hjälper till att göra bilderna så pass naturligt ljusa. Så här kommer i alla fall första delen av bilderna!

Skulle du själv vara intresserad av liknande fotografering så kan ni skicka ett mejl i kontakformuläret och så diskuterar vi betalning osv.

Look at the stars, look how they shine for you

 
Lite stjärnbilder från mörkerfotograferingen jag hade med Joel den första januari samtidigt som jag tog denna bild.
     Idag börjar skolan och jag är inte alls speciellt peppad. Det innebär nationella prov, 2 stora uppsatser vad jag vet hitills, ångestfyllt gymnasieval, tidiga mornar och stress. Orkar. Inte.

Fräs och smäll


 
Lite så låter det av de här små fjuttfyrverkerierna med många olika namn beroende på vem man frågar. Gröna bollarna, äpplen, minibomber osv. Ni kanske vet vilka jag menar haha!

Flygande kepstefat

 
I brist på annat och göra och i brist på modeller så hade jag och Joel dragit fram mina studioblixtar på nyårsafton. Misse och Joels keps råkade ut för att bli offer för vår uttråkning och det blev en och anna flygtur. Vi hade hysteriskt kul åt resultatet i alla fall! Även om slutartiden var lite för lång så det blev lite oskarpt och dant så kände jag att resultatet var tvunget till att visas ändå haha!

Mitt 2012

 
Januari
Firade nyår 2011-2012 i stugan enligt tradition som sagt med en hel drös med människor. Bestämde mig för att behålla vidvinkelobjektivet jag fick i julklapp och testade att ta ett kort från balkongen. Fick tillbaka min iPhone efter att den har varit på lagning sen någon gång strax efter nyår. Annars fotade inte så mycket i Januari och minns inget speciellt där ifrån.
 
 
Februari
Min morbror introducerade mig för hans företag Gutzy Flyfishing (webshop här) och jag fick börja testplåta några produkter men insåg snabbt att jag skulle behöva någon form av belysning/blixt och ett slutresultat ser ni ovan.Började använda en av mina supermantröjor igen efter en lång garderobsvila. Firade också min kusin Eriks 17 års dag åt en skitkonstig alla hjärtans dag tårta/bakelse som inte alls smakade speciellt gott, men gillar inte tårtor så det kanske säger sig självt
 
 
 
 
 
Mars - En riktigt händelserik månad men låt oss ta den från början haha.
Den andra Mars stack jag och Weronika till Stockholm för att kolla på Avicii's första 13+ spelning. Minns när vi bokade biljetterna och vi hoppade och skrek och var helt euforiska men mamma var mest orolig för att jag inte skulle gilla Avicii längre när 2012 väl kom. Men jodå, dagen kom och vi var lika peppade som dagen vi bokat. Först sprang vi runt i gamla stan i flera timmar, provade på gatufoto ordentligt för första gången, dreglade över alla fina gränder och gångar, åt jättegod mat. På eftermiddagen vid 14 tiden bar det av mot Globen för nu jävlar skulle vi köa. Där stod vi i skinnjackor och frös som galningar tillsammans med flera tusen andra. När dörrarna väl öppnade sprang vi och från att vara i mitten av kön så var vi någonstans i början (förlåt alla ni vi hann före). Väl i sista köandet så knuffades det, folk ramlade, weronika hängde i en killes armar, hon dreglade på någon vi stod på några andras fötter etc. I garderobskön hamnade vi bakom Filip en internetkompis, han märkte mig inte och vågade inte hälsa haha. Konserten var helt jävla underbar, dansade, skreksjöng och hade jätteroligt med Weronika. Efteråt så blev det gråtfest under en ek och sen körde vi över halva Stockholm för att jag skulle träffa Filip. Träffade Filip och åkte sen hem med armbanden hängandes fint i fönsterrutan.
 
Några dagar senare provade jag på livet som handikappad och insåg att det inte var ett liv värt att leva. Var i stallet och skulle för en gångs skull rida barbacka som jag inte gjort på ett halvår, tji fick jag och pang knak sa det så satt knäskålen på utsidan av benet. Skriker över hela ridhuset, smällen i knät lät ända till andra sidan ridhuset hos nybörjarna fick jag höra sen. Knät hoppade rätt i samband med att jag tappade balansen och dunsade ner på pallen. Ridväst av, hjälm av, hyperventilera, förvirrad men snäll häst, tårar, ringa mamma, ringa ambulans åka ambulans första gången i mitt liv med Erika i passagerarsätet och någon man som ställer massa frågor. Akuten i flera timmar, röntgen, smärta i knät men ville inte ha smärtstillande för de ville ta med spruta och så länge jag låg stilla kunde jag härda så fick en ipren eller något. Försökte hoppa på kryckor men hatade det, så försökte sakta men säkert utveckla en ny gångstil medan jag var illa tvungen att hoppa på kryckor.
     Medan jag fortfarande var ganska handikappad fick jag hem mina studioblixtar så jag kunde börja jobba med produktfotograferingen för min morbrors företag.

Firade Erikas 15 års dag och fick i sin present kondomballonger, kondomburk, tuggummi för ökad fysisk aktivitet och pengar.

Någon vecka och så kunde jag börja stödja på benet ordentligt var bara väldigt ostabil i knät så vi åkte på Träningsläger den 24 mars och firade Weronikas 15 års dag tillsammans med massa okända tonnåringar från Karlskoga och fritidsledare. Inledde också pinsamma 15års presenter med mina bästa vänner efter att provat med Erika. Presenterna? Kondomer i massor, pusspiller, snopptandborste, något mer kul och en stor tavla med houseartister i.

Firade mammas födelsedag också med kladdkaka, marshmellowfluff och små marsmellows på mycket söt "tårta" på flera sätt haha.
 
Någonstans i denna vevan var det en riktig vårdag på Våffeldagen så mamma gräddade våfflor på altanterassen och vi hade mysigt. Det var nog nu i slutet av Mars jag och Joel började kommentera varandras foton och verk också!
 
 
April
Fortsatte med produktfotograferingen till min morbrors företag, detta var ett långvarigt projekt som fortfarande håller på fast har väl lite ledighet just nu.
    Åkte till Ullared och det kändes som värsta roadtripen då jag hängde ut genom fönsterrutan ca 80% av resan och fotade 163 bilder på vägen dit i bilen och 0 när vi väl var framme. Träffade en person från mitt förflutna och det var lite konstigt tror jag man kan beskriva det som.
     Kom i alla fall hem tillslut och firade Louises 15årsdag fortfarande med temat pinsamma/byxmyndigt 15års firande. Hade finaste silverpaketet ni någonsin sett med ett par flipflops på.
     Gick på Erikas konfirmation och längtade massor till min.
Firade Pontus födelsedag som 13 åring.
     Hade företagsvecka i skolan då vi blev indelade i grupper över hela årskurs 8a och fick välja ett företag/verksamhet att åka på studiebesök till för att sen skriva ett arbete om. Vi åkte till veterinären i Karlskoga. Och det var en väldigt seriös arbetsgång... Fast resultatet blev bra tillslut!
    Joel kommenterade en bild på mig för första gångenoch sa att jag hade ball tröja om supermantröjebilden haha. Vi blev aktivt pratsamma via DV.
 
 
Maj
En månad som var lite upp och ner sådär med mycket händelser, vi började såklart med Valborg hemma hos mormor och morfar. Grillade korv och sånt.
Fick Joels skype 4 maj och vi camade och hade roligt ett tag men började sen glida isär lite längre in i Maj.
Avator (uttalas Avvatorr) vår långhåriga guldhamster gick bort efter att ha blivit väldigt gammal. Detta tog hårt och jag blev väldigt ledsen. Haha börjar gråta bara av att skriva.
Åkte på studieresa med hela åttan in i Värmland, körde planking på gården Alster, gifte mig med Weronika eller ja vi tog i alla fall bröllopsbilder haha! När vi fick rast i Karlstad så träffade jag och Weronika Hannes, också internetvän.
Helt plötsligt var det dags för konfaresan och det här är seriöst något av det bästa som hänt mig. Hade så jävla roligt, segla är sjukt kul, känslan att stå där och vatten stänker i ansiktet. Blev väl lite missöde när jag fick en fiskekrok i tån och det var blod mest överallt. Oh well, förlåt till er vars skor blev drabbade. Vad lär vi oss av detta då? Jo stoppa för i helvete alltid tillbaka era fiskeprylar ordentligt i lådan för annars kommer otursfåglarna och gör sig illa. Skaffade mig en sommarromans och var väl ganska pirrig.

 
Juni
Gick på Karlskogafesten med Weronika, Louise och Rebecca där vi mötte Adnan och Linus. Körde lite picnic och köpte juice. Gömde oss för folk på ICA och såg säkert skitpuckade ut. Andades heliumballonger för glatta livet och sjöng titanium med heliumfalsett. Oerhört vackert, lovar.
Midsommar, på samma ställe som året innan och det här året smällde jag ingen glasruta tack och lov. Inte heller fick jag megamyggbett på brösten som förra året som alla trodde var sugmärken, ja mvh allergisk.
Jag och Weronika fick reda på att Maskinen skulle spela på borggården och var deprimerade för att man inte var 18 och också kunde gå. Vi bestämde oss efter en stunds bråkande att vi trotsallt skulle ner på stan och försöka få autografer och grejer innan på eftermiddagen. Sagt och gjort, vi rev ner affischerna, väntade, väntade och fick tillslut fota och fick autografer. Sen gjorde vi lyckoskrik och hörde innefrån borggården hur de skrattade haha! Var mycket glad.
Min sommarromans var ganska vinglig nu.
 
 
Juli
Natten från juni till juli tog min sommaromans slut, men är väl strong independent woman. Hade känt det på mig. Var lite nere men gick vidare med rak rygg.
Mamma och jag gick på Storfors open en miniatyrhäst utställning och fick en favorithäst som vi stod och gosade med länge och mamma tog lite egobilder med henne haha!
Fick tillbaka kontakten med Joel och nu pratade vi jättemycket, ofta och kände att jag hittat en förbannat bra vän. Bestämde att vi skulle träffas och arrangera en fotopromenad.
Pappa berättade samma dag som Putte i parken börjat att han fixat biljetter så dag 2 skulle vi dit. Det gjorde mig ingenting att jag missade första dagen för alla jag ville se var ändå dag 2,3 och 4.
Träffade Malin för första gången och träffade Thea och Emelie. Vi dansade och sjöng och hela festivalen var underbar. Fick skitbra bilder på Kent, sjöng halsen av mig till Krunis, Melissa, Jonathan Johansson, DSB, Gavin DeGraw, Kent också för den delen och massa fler. Träffade även Annika samma dag som Kent, Melissa och Jonathan spelade!
Var på ridläger och hade askul men ville samtidigt att det skulle ta slut för visste att så fort ridlägret var slut var det bara få dagar tills jag skulle träffa Joel.
 
 
Augusti
Pappa tog med oss på en dagsutflykt till Nora och köpte glass och promenerade på kullerstensgatorna och kollade in i alla små loppisbutiker. Min lillebror är oerhört seriös på bild.
Dagen kom äntligen då vi hämtade Joel på tågstationen i Degerfors. En lite stel bilresa hem men mamma försökte lätta upp stämningen med att leka resguide genom eh.. skogen. Vi kom hem till mig försökte få ordning på den där fototräffen, pratade, gick på fotopromenaden med Weronika, Erika, Fegge som sällskap och så träffade vi Jonna sen också. Gick typ 1 mil om inte mer totalt. När vi gått med Weronika hem och skulle gå därifrån så tog han mig i hand och hjälp min mage var full av fjärilar.
Dagen efter åkte vi med mamma och Pontus till Lunedet och fotade djuren och gick en fotopromenad till i Lunedets skogar. Resten av dagarna var vi mest hemma och redigerade, pratade och så fick instagram bekräfta en puss.
Vi ville inte åka ifrån varandra så pappa köpte tågbiljett till mig så åkte vi hem till honom. Åkte till Stockholm en dag och promenerade, jag tog min Subway-oskuld haha! Hemma hos honom bekräftade vi att vi hade ett förhållande och var superlycklig. Åkte hem, var ifrån varandra i 2 dagar, han kom hem till mig igen och vi gick på 40 års kalas för min farbror haha. Fick även fotojobb så fotade min grannes barn som ni ser på sista bilden.
Firade Jonnas 15årsdag i efterskott eftersom hon var utomlands typ halva sommaren inklusive hennes födelsedag. Så då blev det ännu mera roliga presenter och en familjepizza för 4 pers (hade räckt med 2 pers) så vi höll på att spy men det var roligt.
 
     Augusti var en jättejättejättebra månad.
Det enda minuset var väl att jag inte kunde gå på Coldplaykonserten men Fredrik (inte Fegge) var bäst i hela världen och tog med ett Coldplay armband han hittade (trots att jag bara frågat efter konfetti) och så konfetti (blev såhär glad) så var lycklig ändå pga lyssnade på livesänding, grät, sjöng, kollade klipp, kollade Aftonbladets liveuppdatering.
 
 

September
Åt andra september och tog därmed min lyckokaka-oskuld har aldrig fått sådan förut när vi ätit kinamat! Minns dock inte ett dyft av vad det stod på lappen men det var säkert fancy.
Opererade tån mot mitt nageltrång, var livrädd. Min första operation någonsin. (instagram här)
Var hemma hos Joel och det var NEWZ Skate n Street jam i Södertälje så vi åkte dit och kollade och jag fotade lite på alla som åkte.
Min tur att fylla 15, hade släktkalas på helgen innan så Joel var med där. Fick payback från Erika sen kondomburken och höll på att dö av pinsamhet allting blev liksom snäppet värre när man har en pojkvän som sitter bredvid. Blickarna på grejerna var typ stora som tefat och skämten från en fräck farbror haglade.
Var asbra helg, gick på Boda Borg med Weronika och Louise. Joel fick uppleva hur jävla puckade vi kan vara när vi är alla 3 tillsammas. Louise hoppar och sätter sig på saker istället för att bara lägger handen på som man egentligen ska göra, skriksjunger på Fame, skriker åt varandra, stänger ute varandra, tappar bort varandra. Och det var även här min iPhone 4 gick sönder för tredje eller fjärde gången rip.
Gick på svamppromenad fast plockade mer foton än svamp.
 
 
Oktober
Var med när Joel filmade Mattias musikvideo och fotade lite behinde the scenes bilder. Fett skönt väder för en oktoberdag. Videon kan du hitta här!
Gick på fotopromenad med Joel sista dagen på helgen och fotade massa fina bilder, Joel tog även lite bilder på mig.
Är inte riktigt säker nu men tror det var i Oktober jag praoade också och i så fall var jag i Södertälje i 5 dagar och praoade på Kringlans fotomarknad. Jag bodde hos Joel och åkte buss till praon varje dag. Det var nog min bästa prao. Johan, Milad och Ronja var så himla himla fina och trevliga att vara med. Ville typ hoppa av skolan och stanna där istället haha!

 
November
Det var alla helgona så första på dagen var det Kalas för Emma, sen hockey vid tvn och i Nobelhallen för de som kollade. Joel fick uppleva hur det är att vara på hockey med min släkt, hysteriskt med andra ord. Sen åkte alla till kyrkogården och tände ljus fast vi kom lite senare än de andra men fotade massa fint som vanligt. Förra året var mamma och jag på kyrkogården 3 gånger tror jag.
Jag fick något bryt som bara jag kan få ibland. Jag brukar alltid bli lite höstdeprimerad men tror det kom lite senare än vanligt och hälsade på i November. Joel var fruktansvärt gullig och skickade blombud för att fira vår tremånaders dag och för att jag blev så ledsen utan anledning. Världens bästa.
Hade Erika och Weronika helg och gick först på Breaking Dawn part 2 i Örebro (instagram: ett två tre) och nästa dag åkte vi till Marieberg så vi kunde åka och shoppa inför SHM konserten. Köpte 2 tröjor, jeans och ett hårband. Erika köpte hårfärg så det blev lite spontanfärgning innan hennes pappa kom och hämtade henne haha!
Den 22 November blev det roadtrip till Stockholm med Louise, Weronika och Jonna för att vi skulle på SHM wooooho. Mamma var chaffis och jag guidade dem in i Södertälje så vi kunde käka lunch/middag på Mc Donalds där. Sen köade vi i typ 3 timmar, fucking iskallt. Världens längsta garderobskö också. Sen inne så var det någon stackare som spelade men ingen lyssnade haha. Sen blev med mer drag när Ingrossos lillebror spelade, efter det kom SHM. Det blev sjukaste trycket, jag och Jonna blev halvt nertrampade och fick nästan ingen luft så panikartat lyckades vi ta oss ut men hittade aldrig tillbaka till Louise och Weronika igen. Det gjorde att konserten inte blev lika rolig då vi gärna vart tillsammans och vi försökte så många gånger. Tillslut gav vi upp och hade roligt istället. Så det blev skitbra ändå tillslut!
Hem mitt i natten asont i hela kroppen, jag skulle till Joel så mamma skjutsa dit mig så fick mina bruds åka hem själv med mamma sen.


December
Det här är ju så nyligen att det mesta kanske ni som läser minns!
Fotade självporträtt, fick dille på mitt röda läppstift i November så det höll i sig. Blev dunderförkyld på kuppen men vad gör man inte för fotograferingen liksom.
Firade morfars födelsedag med världens godaste marrängtårta ala Linnea (ja, jag vet att jag sa att jag inte gillar tårtor. Men gillar mina eftersom jag bestämt vad som ska vara i).
Firade julafton hos mormor och morfar, fick min parfym jag ville ha, ny berlock till mitt Thomas Sabo armband, morgnorock från Erika, pengar osv. Hade mysigt!
Och så firade ju nyår och det kan ni läsa om häääääääääääääär.
 
---

2012 har varit ett riktigt riktigt bra år och kommer bli väldigt svårt att slå men vi får väl se vad 2013 har att erbjuda. Ska i alla fall göra en happy moments 2013 burk som en tweet eller om det var tumblr bild inspirerade mig till. Nu får vi se om det här inlägget kommer ligga kvar eller inte, för känns som jag avslöjat hela mitt liv haha, årsresuméer är läskiga.

Stars, clouds and trees

 
Nu trotsar vi jantelagen och tillåter mig skrika ut med caps JAG ÄR SÅ HIMLA NÖJD MED DEN HÄR BILDEN. På den första januarikvällen gick jag och Joel ut och provade på det här med mörkerfoto för första gången. Har velat testa länge men läst att man helst inte ska ha några störande ljuskällor i närheten (gatulyktor, hus, bilar osv). Och nu i stugan mitt ute i skogen med små moln, stark måne och stjärnor så lyckades jag fota en av mina bästa foton jag fotat. Personlig favorit i alla fall. Speciellt eftersom min kamera har urkass brus- och mörkerhantering blev jag ännu mer glad.

Happy new year

 
Mitt nyår firades traditionsenligt i stugan vi hyr vid Svartälven. Detta år firade jag också med Joel och fick uppleva min första nyårskyss. Fick tända rislyktor för första gången. Vår fyrverkerilåda brann upp istället för att spotta ut några fyrverkerier så snyltade på grannarnas. Sov i kallaste rummet. Höll på att ramla ner mitt emellan min och Joels säng mitt i natten (påhittad dubbelsäng). Spelade spel i massor och ägde. Hade hysteriska mag och ryggsmärtor men överlevde. Summering: Mitt nyår var trots alla mindre missöden perfekt.