Mitt första bröllop







Fick fota mitt första bröllop igår, egentligen var det ett kalas för mina kusiner jag skulle till men så var mina kusiner, 10 och 3år, jättestrikta med att vi inte fick gå ut på baksidan och alla persienner var nerdragna. "Det är en överaskning!!!". Ingen förstod någonting för än vi äntligen fick komma ut på altanen och där står min moster iklädd i en vit klänning med världens vackraste bukett i handen och bakom henne står hennes sambo. Blev helt förvånad och kunde inte låta bli att gråta lite. Jag är en hopplös romantiker och älskar sådana här saker, filmer och allt! Så det här blev mitt första bröllopsfotografering, helt oförberedd och allt. Tänkte strunta i att ta med kameran först men tog med den i farten precis när jag gick ut till bilen, och tur är väl det!

Liseberg

 
Igår blev det en resa till Liseberg med lite vänner och annat folk, ca 4 timmars bussresa och sen sprang vi rakt till Kanonen och Balder. Livrädd var jag, hade dragit på mig karusellskräck under förra året verkar det som. Rasmus skrattade åt mig när jag skrek halsen av mig i Kanonen på första åket. I Balder chockades jag nästan lite, det var långt ifrån så läskigt som jag mindes?! Gasten där emot var nästan läskigare än innan haha, Weronika hade ljudinspelning på så vi kunde höra hur mycket vi skrek sen, herregud haha!

Miniatyr ur arkivet

 
Ännu en bild som kommer från arkivet, har så många månader med bilder från förra året som jag inte rört eller visat. Men här är också från Miniatyrhästutställningen i Storfors. Vill gå på fler utställningar! Med ett objektiv med lite längre brännvidd. Det är så himla knöligt 50mm på min kamera, ibland är det alldeles för tight (till exempel i gamla stan i Stockholm) och ibland lite för otillräckligt.
 
Det har blivit så himla varmt de senaste dagarna, men det kan ni ju knappast undgått att märka! Vet inte om jag tycker det är jobbigt eller skönt haha, är i alla fall glad att det inte är vinter, så glad är jag nog! Men usch det är en pina att vara på lektioner, man kokar upp i våra klassrum. Vi har verkligen värdelös luftkonditionering?!
 
Bloggade ingenting igår, det hanns helt enkelt inte med och jag hade inget humör att blogga med heller. Jag och min kompis har blivit lurade på 1800 kr totalt för One Direction biljetter, så det här är ingen rolig kväll för någon av oss. Jag, eller ja vi, är mest irriterade och ledsna över att blivit snyltade på upplevelsen. Pengarna är skitråkigt men det är ändå konserten som tar hårdast. Det blir en polisanmälan i eftermiddag eller på fredag.

Som ett skimrande glitter



 
Det är så himla fint när solen lyser in sådär genom mitt fönster genom gardinerna och skapar ett glittrigt mönster om man håller något vid gardinerna. Mysigt och vackert.

Vårblommor

 
Höll på att glömma att fota vårblommorna och så kan vi ju inte ha det så jag tog mig i kragen och gick ut en sväng i trädgården. Vad tycker du är det bästa med våren?

Donuts


Haha i fredagskväll vid middagsbordet så pratade vi om marknader, för vi hade handlat på ICA och det var en lapp om Grythyttemarknaden och en kompis hade varit i Hallsberg på marknad då på fredagen. Så jag frågade mamma när det skulle vara här nästa gång så vi satt och klurade på det men kom inte fram till något.
 
På lördagmorgon kommer mamma in på mitt rum vid åtta och säger "Linnea det är marknad på stan idag". Trodde hon skojade med mig eftersom vi pratade om det igår, men tydligen var det så haha hon hade kört hem från nattskiftet och så var det avstängt i stan och massa bilar överallt! Så jag och Veronica drog ner och köpte munkar. Ingen av oss hade pengar kom vi på men så räknade dem fel när hon betalade med presentkort på en affär så vi fick lite lösa pengar i alla fall!
 
Hade en skitdag igår förutom när vi var på stan, tror jag har PMS x3000 eller någonting. Tappade busskortet på okänd plats så det gjorde inte det hela bättre direkt. Veronica försökte göra mig glad och googlade på mopsar och visade massa bilder haha så söt.

OLED

 
Det har kommit upp ett litet projekt på min skola, eller snarare hos några i min klass. Under hela vår tid på högstadiet så har vi, speciellt Leon och Anton, filmat i tid och oitd med telefonerna. Detta resulterar nu i en film som ska visas i aulan. Inte nog med det, det blir röda mattan och VIP på det hela haha. Gjorde precis klart layouten för VIP inbjudningarna nu. Jag står för den grafiska delen i OLED och Leon står för själva filmen som det ser ut. Det har till och med kommit två trailers haha!

Syftet med att visa detta på bloggen var väl mest för att visa lite av det grafiska jag gör. Har inte varit så mycket med det här utan endast mina foton och det lilla grafiska som är med i min bloggdesign. Men såhär kan en filmaffisch ala Linnea se ut!

Små detaljer

 
Min nya guldkedja från h&m / Hungergames triologin / min fina solglasögon / mina superfancy glitterconverse
 
Fredag som sagt var, vad har ni för fredagsplaner? Själv har jag bokat upp mig på jobb vid fyra, lite dumt planerat kanske men nu får jag väl fixa det. Sedan ska jag prioritera plugg som innebär idrott, slöjd, bild, so och sedan uppdraget med VIP inbjudningnarna. Jobb och pluggfredag? Japp. Hoppas jag är effektiv också!

Finkisse

 
Fina Puff som har fått kliva ut ur arkivet han med, bilder från 2011 som fotades vid samma tillfälle som dessa (här och här). Tycker han är så himla fin på speciellt översta och jag älskar bokehn som blev av texturen på trappan!

Äntligen Fredag, tyvärr gick vi miste om vår sovmorgon den här gången. Vi har ju ett schema där vi var fjärde vecka börjar 8 och resten 8.45. Nu har vi dock inte haft det på väldigt länge då saker kommit ivägen, men inte har vi klagat för det haha!

Stockholm via instagram

 
 
Stockholmsresan via instagram / 1 alla landskaps vapensköldar i taket / 2 fina trappor i riksdagshuset / 3 bussen med Verran /

Gammalt blir nytt

 
Har ju som sagt de senaste dagarna (eller ja det var väl någon vecka sen nu) suttit och gått igenom arkivet och redigerat lite. Här är en bild från tävlingarna i Strömsholm 2011, vill verkligen åka dit igen nu när jag har lite nya kamera grejer!

Jag vet hur du ser ut i inga kläder

 
Ibland har man dagar där man känner sig lite extra fin och fastnar framför den där front face kameran lite extra länge. Sådana dagar borde man ha oftare. Jaha, nu är det Torsdag, även fast det känns som det borde vara söndag eller måndag. Ledigt mitt i veckan är konstigt. Tur nog att jag har en hel helg kvar innan man måste sitta i skolbänken i en hel vecka ti.. oh wait! Vi är ju lediga nästa vecka också?! Party hard, haha nej. Men då är det äntligen dags för Liseberg woho!

Landskap - tävling

 
Nu är jag med och tävlar i Johanna Fåglunds fototävling med temat Landskap. Priset är en värdecheck på 300:- från Kamda.se och jag skulle använda den värdechecken till detta Halvtonade gråfilter. Och spara resten eller hitta något mer!

Bilden var en av de absolut första bilderna jag fotade 2013 och jag blev otroligt nöjd med den för de vackra molnen, månens sken och stjärnorna. Ett vackert nattlandskap i Januari.

Valborg

Otroligt nog tog jag faktiskt inga bilder förutom den här på hela Valborg? Vanligtvis har jag med mig kameran överallt och fotar med telefonen/kameran mest hela tiden antar att jag hade ett så trevligt umgänge att jag glömde bort det. Vi åt chokladfondue, spelade kubb, spelade Jag har aldrig och kollade film, eller ja vissa sov mer än de tittade haha!

Fina tights

 
När jag var i Stockholm var mitt största mål, om jag hann med att shoppa något, att hitta ett par sådana här tights/leggins (vad ni nu väljer att säga). Har letat en halv evighet efter de perfekta och så när det var en halvtimme kvar innan bussen drog vidare så sprang vi längs drottningsgatan så vi skulle hinna in i alla fall en butik och Waynes för Jonna behövde koffein. H&M blev det första vi rusade in i, jag sprang runt och kollade och såg ingenting. Precis som vi skulle gå ut och jag kommit ner några trappsteg i rulltrappan såg jag de här skapelserna hänga borta i ett hörn. Tvärvände i trappen och sprang upp. Lyckan var oändlig, hann inte ens prova dem men det gjorde inte så mycket. Mhm perfect.