Längtan efter semlor



Har nu i veckor längtat efter semlor och fytusan vad gott det var att äntligen få äta en. Tänk att förut så gillade jag inte alls semlor orkade knappt ta ett bett i de men nu när man ätit en så vill man helst ta en till fast man vet att man inte orkar och högst troligen blir illamående då, haha. Vet verkligen inte vad som hände men inför semmelsäsongen 2013 slog min hjärna om sig och bestämde att jag visst tyckte det var gott, bara sådär. Jahapp så kan det vara.

For the first time in forever

 
Nikon D610 & Nikkor 50mm f/1.4
 
For the first time in foreeeveeer så fastnade jag pååå biiiild. Haha skämtåsido, jag kunde inte komma på någon vidare rubrik för inlägget så jag tog låttiteln på låten som jag lyssnar på 9/10 gånger jag väljer en låt att lyssna på just nu. Kan lyricsen utantill nu och bäst är den att sjunga i bilen på jättehög volym. Synd att man inte har en sångröst bara...

Hur som helst så fick Erika ta kameran och knäppa några bilder på mig för jag ville ha snöiga porträtt. Funderar på att ersätta min headerbild med den översta men jag vet inte. Gillar min header men samtidigt har jag redan tröttnat på den eftersom den var där på testbloggen under de dagarna jag konstant jobbade med bloggen.
 
Nu tänker jag i alla fall jobba vidare med bilderna vi fotade igår en stund. Det blev så himla många bra bilder och totalt fotade jag 637 stycken tror jag så det är en del att gå igenom. Ska försöka rensa ur alla suddiga och oanvändbara också när jag ändå håller på. Samtidigt som jag grubblar vidare över mitt kalender-letande.

Snow white

 
Nikon D610 & Nikkor 50mm f/1.4
 
Min supervackra kusin. Det är helt otroligt hur fotogenisk hon är, det är verkligen en sådan egenskap jag är oändligt avundsjuk på! Inte bara det utan hon har alltid varit en riktig killer på ögonsmink, hon passar i allt och gör alltid häftiga nya kombinationer. Och kostymsmink också. Och så är hon min bästa vän också. Eller lite mer som än syster. Förresten gillar jag verkligen bilderna i mitten, med snöbollen och handsvepet. Som taget ur Frozen!

Ny telefon och en fika




Min telefon bestämde sig för att ge upp (nästan) helt i Onsdags så idag åkte jag och mamma fort som attan efter jag slutat vid lunch till Telia och skaffade en ny. So far not so impressed. Tycker att min 5a tog mycket bättre bilder i dåligt ljus än iPhone 6 gör än så länge. Men men hoppas väl att det blir bättre snart. Tycker nästan skärmen ser suddig ut på iPhonen? Men får alltid värsta separationsångesten för sådana här saker. Måste bonda med alla mina grejer och sen kan jag inte släppa dem istället. Så svårt! Sen mitt favoritspel har inte min progress kvar så är ledsen för det också haha. Men snart vänjer jag mig väl! 

Jag och Erika var på café och tog en kvällsfika. Det är ett fantastiskt mysigt och fint café. Men tror han som jobbade där tyckte vi var lite roliga/konstiga/freaky. Först beställde vi samma sak. Sen kom han upp och frågade om vi ville ha påtår (vi kom så sent att han började plocka bort disk och kaffekannor) och då sa vi båda i exakt samtidigt "nej tack det är braaa" och så skrattade vi och sa att vi pratar helt synkroniserat och han höll med.
Och när vi skulle gå hälsade han oss trevlig helg och vi svarade igen "tack detsamma!" i samma tonläge och synkroniserat och skrattade direkt. Hahaha! 

Planner hunting

 
Bilder hittade på pinterest
 
Blir fullständigt gaaaleeeen av detta letande av kalendrar och anteckningsböcker. Jag har för höga krav på dem. Vill ha monokromt med guld-detaljer. Men det finns tamejtusan inte i lager någonstans. Har också kollat på att göra en egen för det skulle vara sååå kul att göra egna framsidan i inDesign nu när man faktiskt kan någonting om alla dessa program. Men var i hela världen hittar man ens något företag som kan trycka det? Först var jag säker på att jag bara vill ha en 2015 kalender men nu har jag kollat på att skaffa en filofax eller annan typ av pärmkalender så jag kan skriva ut egna sidor som man hittar mängder av på pinterest också (fler än jag tycker om att designa sitt eget innehåll och jag vill ha allas snygga designer). Börjar dock tro att jag får klippa och klistra för att få till det och ge upp drömmen om hårt omslag om jag inte hittar en enkel kalender i hardback att klippa och klistra ovanpå... Hjälp miiig, vart hittar jag de bästa svenska affärerna med anteckningsböcker och kalendrar?
 

Hejdå granen

 
Lördag blev det dags att säga hejdå till julen. Det var vemodigt att kasta granen men det kändes ändå rätt skönt sen att vara av med allt julande. Nu längtar jag efter semlor och tulpaner istället.
 

Freebies - Bakgrunder

 
Blev inspirerad av Tyler Oakley's video och tyckte det var ett fint citat. Även om jag kanske suger på att leva upp till det själv haha. Gillade det i alla fall och gjorde en liten design i Photoshop som jag tänkte dela med mig av om någon ville ha den.
 
 
Ladda ner här
Dator / iPad / iPhone

Ny bloggdesign på plats

 
"Ta en bild när jag posar lite här" och jag lyckades fånga en pose-bild innan han skrattade åt sig själv hahaha. Har inte bloggat så mycket sen i lördags för jag har pysslat och grejat med min nya bloggdesign SOM NU ÄR HÄR WIHOOO. Det är likt den gamla fast litta bättre daaaa. I alla fall om man läser min blogg på en dator, om det är någon som läser min blogg via en mobiltelefon (surfplattor i liggande läge är okej) ber jag verkligen om ursäkt för fyfan vad ful designen är då. Vet inte vad jag ska göra åt det, försökte koda den responsivt så den ska mobilanpassas men det hände ingenting när jag grejade med det, verkligen ingenting. Så jag får helt enkelt aktivera blogg.se's basic-mobiltema eller något sådant. Vilket känns skittråkigt. Men så är det tyvärr.
 
Hur som haver tillbaka till bilderna i detta inlägg. I Onsdags slutade jag tidigare i skolan så jag SPRANG (läs: pingvin-steppade-på-isen) till stadsbussen för att hinna till resecentrum innan min länsbuss gick, hade inte hunnit gå till resecentrum i halkan. Jag hann nätt och jämt till busshållplatsen med blodsmak i munnen men så visar det sig att den är hela 8 minuter försenad så jag ser min länsbuss åka ut från resecentrum när vi står precis innan sista högersvängen med stadsbussen. SKIIIIT. Tänkte gå och äta subway, kom och tänka på att Johan kanske vill äta lunch med mig istället. Så jag ringde honom och vi drog till Svampen och åt lunchbuffé för Johan gillar inte alls subway. Men det var skitgott på Svampen faktiskt. Har aldrig varit där förut och har velat äta eller fika där jättelänge nu så det var roligt och trevligt. Han åker ju tillbaka till Norrland för vårtterminen på universitet imorgon sen är det ett tag till nästa gång :((( tråkigt
 
I övrigt har min vecka varit evighetslång och jättejobbig. Vi började ju med bara 2 dagar förra veckan och sen 2 dagar helg vilket gjorde att en 5 dagars vecka kändes trippelt så lång. Men nu är det helg igen och jag har bakat sockerkaka, pluggat, gjort klart och satt in bloggdesignen så nu känns det bra och mindre stressigt wiho.

Snöstormen och solnedgången

 
Hej hörni, har hängt i stallet idag och någon gång vid 10 tiden blev det snöstorm total och ALLTING BLEV JÄTTEVACKERT. Förutom hästarna som blev genomblöta och söta istället för vackra kanske men annars var resten väldigt vackert. Speciellt när själva stormen slutade och det sprack upp i en vacker solnedgång och det nästan ångade upp från marken där solen lös. Varje gång jag ska jobba i stallet så tar det emot så för jag vill inte (läs: orkar inte) gå upp kl 6 på en lördag eller söndag. Men väl där är det alltid så mysigt, speciellt med Erika för vi hittar alltid på något skoj eller gör/säger något knasigt. Som idag när jag blev överlycklig över den fantastiska solen och jag först sätter mig ner och fotar i alla möjliga vinklar på backen. Sen ritar ett hjärta i snön. Tittar upp och ser hur FANTASTISKT solen lyser på alla träden borta vid kohagen så jag reser mig upp och springer (igen, läs: skuttar konstigt) iväg och under hela tiden för Erika dokumentation på det hahaha, här och här :')
 
Just nu håller jag hur som helst på att fippla med en bloggdesign och jag blir riktigt nöjd faktiskt. Eftersom menyn hoppat upp sedan panoramareklamen blev obligatorisk och att min footer behöver göras om med arkivet och att jag vill rensa upp i kategorierna lite så kan det ta lite tid men det blir kanonbra tillslut tror jag nog.

Hanna

 
Vila i frid min finaste vän.
Februari 2012 - 7 januari 2014
 

Titta ankorna mamma

 
Lördagmorgon upp och hoppa tidigt (10.30 är tidigt för mig just nu) för att vi skulle bära av på kalas i Örebro och hinna hem från stugan. Men distraherade blev vi när mamma sa att jag var tvungen att ta kort på träden för det lös så fint på dem men jag ser mellan träden ner på älven hur det ser ut som ankor simmar omkring där. "Titta ankorna mamma!". Fort fort på med kläder ner med vårt frukostbröd i påse och ner för att mata ankorna (ja ja ja det är änder jag vet, men allting med anknäbb är ankor okej). Och detta summerar mina första fina bilder från 2015.

Gott nytt år

 
Gott nytt år på er!! Jag spenderade nyår hemma hos Erika med hennes två vänner från skolan. Vilket jag inte dokumenterade mer än pyttelite med telefonen. Vaknade dock vi 5 tiden efter nyårsafton och började städa haha var klarvaken så det var inte mycket att göra på dagen sedan, skönt! Men trots brytandet av tradition av att vistas i stugan kunde vi inte hålla oss utan åkte upp på nyårsdagens eftermiddag ändå. Åt mat och kollade vampirediaries för hela slanten. Och igår spenderade vi 45 minuter med att försöka tända brasan med Erikas nya tändstift som hon fick i julklapp. När vi lyckades dansade vi runt stugan till Run the World (girls) och avslutade det med marshmellowgrillning över brasan. Sedan åkte alla hem förutom jag och Erika och jag var dötrött men blev succesfully tvingad att stanna uppe och se mer Vampire Diaries. Vilket förövrigt är en värdelöst dålig och bra serie haha. Så förutsägbar och jag blir bara arg på alla hela tiden aargh.