Formal & Casual

Foto: Hampus B, Redigering: Linnéa Olsson
 
Foto: Freya L. S. eller Mimi B, Redigering: Linnéa Olsson
Modell: Marcus J
 
På fotolektionen för två veckor sen fick vi jobba med ljus och skuggor i studion. Också med att göra Formal & Casual. Vi blev indelade i olika roller som på en riktig fotografering och sen skulle alla sköta sitt arbetsområde.  Jag var stylist så fick sminka och platta håret etc. Men tillslut så jobbade alla med allting istället men det var inte mindre roligt eller lärorikt för det. Och lektionen nu förra veckan skulle vi redigera 3 bilder så ni får se två. Det är väldigt kul att jobba i studio ändå! Nu är jag supertaggad på att göra en fotografering med Veronica igen som ska kännas lite "fashion" aktig så vi pinnar iväg på porträtt på min pinterest haha.

Första advent

 
Mysmorgon. Tycker vårt kök är så himla fint julpyntat nu så jag stormtrivs här inne. Gjorde egen varm choklad och äggmackor morgonen i ära samt tjuvstartade min slöjdade adventsljusstake själv eftersom mamma ligger och sover efter nattjobb. Sitter ochuppdaterar podcaster-appen på telefonen och hoppas att det ska dyka upp ett nytt avsnitt. Även fast jag är mycket väl medveten om att jag inte följer någon podd som uppdaterar på söndagar. Har ni några söndags-poddtips?
Idag är det julmarknad i Örebro men jag vet inte om jag har ork att göra mig iordning och ge mig av. Det är så mycket mysigare att slöa runt en hel söndag samt att jag måste städa mitt rum och sen åka hem till pappa. Vi får se vad som blir av! Och imorgon är det Cyber monday. Tänker ni handla något? Och vad ska ni göra denna advent? :)
 
PS. Igår publicerade jag en enkät om personliga kalendrar och jag skulle bli supermegaglad om ni svarade på den. Det är till mitt gymnasiearbete och ni kan hitta enkäten häääär.

Inspirationen som går i idé

 
Efter att vi ställer om klockan så brukar min inspiration bara tvärdö. Ljuset försvinner och kameran står och dammar ännu mer. Jag tycker det är skitsvårt att hålla inspirationen och bloggen igång när det inte finns något naturligt ljus att tillgå efter 14.30. Samma sak med fotolektioner nu börjar min hjärna allt mer flytta in i fotostudion fast jag har massor av idéer för utomhusfotograferingar. Fruktansvärt irriterande. Men det värsta i bloggväg är att jag just är i skolan under alla de ljusa timmarna så att fota produktbilder till bloggen är mission impossible. När jag åker hem är det redan mörkt ute men jag har en hel del inlägg i huvudet som kräver lite produktfotografering.
 
Hur som helst, jag vann(!!!) Eleven.se's tävling om presentkort på 1100kr så jag gick loss på Black Friday med presentkortet och den fantastiska rabatten som var. Sen gav jag mig ut på stan innan skolan också för att använda upp ett presentkort som går ut om några dagar och så behövde jag byxor. Så jag tänker att när mina produkter från Eleven kommer så ska jag fota någon Black Friday/Collective Haul till bloggen. Sen vill jag göra en Empties inlägg också. Hade egentligen tänkt att göra youtubevideos men jag är inte modig nog så istälet för att sitta och dra på det så kör vi blogginlägg istället :)

Årets första julmarknad

 
Idag var vi på årets första julmarknad i den nykomna kylan, några ynka grader under nollan bara men det kändes som rena antarktis. Det är inte någon superstor julmarknad alls men det är på platsen som jag växt upp på och därför en årlig tradition. Johan "kom hem" från Göteborg så vi drog med honom på byn också, diskuterade politik med några vid ett av marknadsstånden. Det skulle jag kunna säga massor om men det spar vi för en annan gång haha.

Eleven favorites from Eleven

 
För att fira Eleven.se's 11 års jubileum så har jag plockat ut 11 st favoriter som jag antingen har hemma just nu eller haft tidigare. Eleven har otroligt bra priser på hundratals märken och alltid fri frakt. Vi hade nyss en diskussion i skolan jag, Najda och Michaela om det hette Eleven som 11 eller Eleven som elev. Jag och Najda sa att det visst är 11 kolla logotypen men Michaela menar att det heter eleven för att det är så bra priser för stundenter. Vilket faktiskt är lite roligt då det är superbra priser!
 

Doft

Listat: Our Moment, Naomi Campbell NC EDT*
 
I bild kan ni se Our Moment, One Directions första parfym. Och säga vad man säga vill om One Direction eller kändisparfymer, trots att jag köpte den för just att det är One Direction så är det en blommig och fruktig lukt som är ganska ungdomlig men det blommiga gör den nååågot äldre. Det har växt till att bli en signaturdoft för mig.
Dessutom vill jag tipsa om en av mina första parfymer, Naomi Campbell NC EDT. Jag fick en liten travel size i födelsedagspresent av några bekanta, först gillade jag den inte alls. Tyckte den var hemsk. Sen tog jag fram den några månader efteråt och blev så kär i den. Använde upp den lilla flaskan och så önskade jag mig en ny stor i julklapp och använde upp den. Den här doften är min signaturdoft från 6an till 7an och är faktiskt väldigt sugen på att köpa en ny, och den är superbillig på Eleven just nu!
 

Smink

Listat: L'Oréal Paris INFALLIBLE 24H, Maybelline Fit Me concealer, Max Factor 3 in 1 All Day Flawless*, Maybelline Brow Drama, Anastasia Beverly Hills Brow Pencil, NYX Butt Naked Eyes
 
Den stora kategorin här för mig! Vi kan ju börja med basen. I bild ser vi en ny favorit fär mig L'Oréal Paris  INFALLIBLE 24H Stay Fresh. Efter att ha använt en horribel foundation (som jag ska göra ett inlägg om en annan dag) så var det här en positiv överaskning. Den sitter bra och har en härlig sammetslen textur. Färgutbudet är inte jättebra men går lätt att fixa med t.ex. korrekturdroppar. Men för att lätta upp den lite för mörka för mig så går jag all in med min favoritconcealer någonsin Maybelline Fit Me Concealer #15. 15 är den bästa färgen för mig som är en riktig blekfis. Concealern är väldigt krämig och har hög täckningsgrad, jag har nog använt typ 10 st sådana här genom åren. Många säger dessutom att det är en dupe för NARS Creamy concealer.
Om vi fortsätter på bas-spåret så var jag tvungen att ta med min käraste vän Max Factor 3 in 1 All Day Flawless foundation. Det kommer alltid vara min go to-foundation. Har använt så många flaskor och haft den i så många år. Det var inte för än i början på det här året som jag började leta efter nya foundations att testa på. Men kommer nog snart gå tillbaka till min bästa kompis igen.


Eyebrooows! Just nu är mina favorit Maybelline Brow Drama och Anastasia Beverly Hills Brow Pencil. Brow Drama har jag gjort ett first impressionsinlägg om förut där jag pratade om att forumulan är ganska bra och borsten väldigt knepig. Faktum är att borsten ÄR knepig, men jag har åtminstone lärt mig hantera den nu. Står fast vid åsikten om att en helt rak borste hade vart mycket bättre men men.
Min ögonbrynspenna blev egentligen helt fel, jag gick till KICKS för att köpa Dip Brow eller Brow Wiz. De avrådde mig från att använda Dip Brow för det kan bli "för mycket" och så fattade inte butiksbiträdet skillnaden på Brow Wiz och pennan så där stod jag i kassan med pennan och blyg som jag är betalade jag bara och såg glad ut. Men det är ändå en väldigt bra penna, helt rätt färg för mina ögonbryn. Men när den vässas ner till det sista så ska jag investera i en Dip brow! Provar man inte så lär man sig inte. Dip Brow finns också på Eleven.se.
 
Sist men inte minst, på hedersplatsen, så kommer NYX Butt Naked Eyes. Det här är min första riktiga ögonskuggepalett. Och vore det inte för den hade jag nog aldrig börjat använda ögonskugga för tills jag fick den i julklapp så har jag nästan alltid tyckt att jag såg ut som en clown i ögonskugga. Men med 15 ögonskuggor som alla går tillsammans mer eller mindre så vågade jag börja experimentera och nu har jag ögonskugga dagligen. Dessutom så är den som jag nästan har använt slut på en väldigt bra contourshade då den går åt som smör i solsken här hemma. Min andra favorit är andra skuggan på andra raden. Den här bilden gör verkligen inte skuggan rättvisa men det är en skugga som ser lite lilametallic ut men på ögat blir det en champangesatin färg med lite mer rosa ton. Den har jag på ögat varje dag!
Men förutom ögonskugga så finns det ett andra lager i paletten som inte syns på bilden så man får 1 bronzer, 2 highlights och 4 rouge. Varav jag använder 3 av rougen, båda highlightsen men det är lite grövre skimmer än min Mary Lou. Bronzern använder jag inte lika mycket längre då den är väldigt mörk för mig så måste alltid vara försiktig med den. Paletten är en perfekt jullklapp för sminkälskaren som vill börja experimentera mer och inte gjort det så mycket förut! Tyvärr så har den precis blivit slutsåld på Eleven så får hoppas att de tar in den snart igen. Annars har NYX massor av bra paletter t.ex. "Revenge is infinte".
 

Borstar

Listat: Eco tool powder brush, Real Techniques Core Collection
 
Eco Tool har sen jag köpte min Powder brush förnyat sina produkter och har nu ännu bättre kvalité. Och jag som redan älskar min powder brush (så pass mycket att handtaget börjar trilla av) i flera år nu har varit och pillat på de nya borstarna. Men just puderborsten är jättebra för puder men också rouge då den är en lite mindre variant.
 
Real Techniques Core Collection är ett måste för alla som vill börja köpa borstar! Hög kvalité och bra pris med 4 borstar som är så versitila. Det kommer en buffing brush som jag använder för min foundation,  contourbrush som jag faktiskt använder för contour men jag tycker den är lite liten för det egentligen. YouTube's sminkgurus använder oftast contourborsten till att blenda ut sin concealer. En platt foundationborste som jag först inte använde alls förutom till applicering av concealer under ögonen då och då. Nu har den fått bli en highlighterborste (ja som ni säkert förstår så kan man ju använda dem till vad man vill). Tillsist har vi en mycket liten concealerborste som jag använt som både ögonskuggeborste, concealer runt läpparna och läppstiftsborste. Med andra ord är det här ett skitbra startkit du inte kommer ångra att du investerade i! Det kommer med ett fodral för att skydda borstarna när du reser eller som du kan använda som ett ställ för borstarna.
 

Hudvård

I denna kategori har jag bara en produkt; och det är Dermalogica Overnight Repair Serum*. När jag skulle plocka ihop mina 11 favoriter så fick jag verkligen fundera för jag tänker sällan på vad som är mina favoriter. Men just det här serumet hade jag 2 st testers av och låt mig berätta att det verkligen lagade mitt ansikte. Jag hade på det på kvällen och på morgonen kände jag mig som en ny människa igen. Det var så in i bombens bra, och jag hade faktiskt ingen aning om att det var en Anti Aging produkt då det inte stod på de små förpackningarna. Och jag vet att många ungar rynkar på näsan eller skrattar åt just anti aging produkter, men många av dem kan ha otroliga effekter även om man egentligen inte behöver just anti aging. Detta är en av dem. Så har du pengarna att lägga på ett sådant här serum så rekommenderar jag verkligen att du provar! Anledningen till att jag inte köpt är just de 700kr som svider i min studentbudget.
 
* = Ej med på bild
Det här inlägget är publicerat för en tävling och innehåller affiliatelänkar. Alla åsikter är mina egna.

Krossa en hel fandoms hjärta 101

 
Jag pratar relativt sällan om One Direction på bloggen, jag brukar limitera det till dem sociala medier där jag vet att jag har majoriteten liksinniga (aka min tumblr och min "special"twitter haha). Men alltså det här är ett sådant moment jag måste bara prata om. Idag var killarna och gästade BBC Radio 1 Live Lounge för första gången vilket innebär att dem sjunger några låtar live, både sina egna och covers. De svepte mattan med Four Five Seconds som deras första cover, den var verkligen som gjord för dem. Men sedan så lyckades de krossa alla våra hjärtan med deras sista låt "Torn", ännu en cover. Skillnaden är bara att det är en av de första de sjöng i X-factor där allting började för 5 år sedan. Basically satt jag på kökssoffan efter att börjat gråta åt en av mina favoritlåtar som de uppträdde innan och sen när de började sjunga Torn så var det som om någon slet ut mitt hjärta och stoppade tillbaka det på 0.5 sekunder och jag bara störtgrinade. Tumblr exploderade av lycka, tårar och känslor. Helt seriöst något av det mäktigaste jag upplevt ändå, och får många av er kanske det verkar dödslöjligt men när man växt upp med ett band på det här viset, jag har ändå varit med dem mer eller mindre i 4 år (sen What Makes You Beautiful släpptes) så är det som att kastas rakt in i the emotional train ride of nostalgia. Och att Zayn inte heller är med längre. Det är lite som att sitta och tänka på tiden man var nykär och alla fluffiga rosa moln som hör till för att sedan få världens De'ja vu. Äeh det är knappt så det går att beskriva. Har gråtit så många gånger för att titta på hur långt de kommit, deras utveckling rent sångmässigt och allt. Så jag vill bara dela med mig av det och så kan ni ju titta på videosarna. Det är lycka och hjärtekross i en konstig sammanflätning.
 
 
X-factor, 2010
 

Första gången ute

 
Gick ut för första gången i lördags, vi gick ihop några i klassen och våra kompisar för att få VIP. Vilket var superskönt att alltid ha en plats att mötas på! Vi skulle se Albin Myers på kvällen men jag tror inte det var många som någonting för vi alla var på 5 olika ställen samtidigt haha. Sen träffade vi en skotte (på sista bilden) men jag vet fortfarande inte om han trollade oss eller inte. Svårt att avgöra när flera stycken var utklädda haha.