19 år gammal

Frukostbricka som visar upp porslinet och så ost till marmeladen i "frukostpåsen" längre ner.
 
Veronica sjunger för mig på telefonen.
 
Presentpåse med smått och gott till frukosten.
 
 
Igår fyllde jag 19 år!! En ålder som är ganska intetsägande egentligen, mer än att det är mitt sista år som officiellt tonnåring även om jag kommer känna mig som det för resten av mitt liv haha. Förstår inte hur ofta man tänkte på en viss ålder när man var liten och tänkte att då ÄNTLIGEN kommer man inte ses som liten längre. Men vad fel man har. Jag tror nog man känner sig liten och oklok i vissa sammanhang hela livet. 
 
I alla fall blev jag väckt på sängen och fick porslin som jag önskat mig, sedan bar det iväg för att hämta ut paket med skjortan jag tänkt ha på mig idag och köpa en sprits för våran var puts väck. Jag som inte alls gillar tårta (om det inte är på "amerikanskt vis", prinsesstårta, gräddtårta osv är motbjudande) bjöd helt enkelt på två sorters cupcakes och en hög kakor istället. Red velvet (favvo!!) och kokos blev smakerna. Har nu haft en hemmagjord red velvet tårta när jag fyllde 18, en beställd på studenten och cupcakes när jag fyllde 19, haha! Fick också en mysig lampa & en geometrisk ljusstake av Veronica, glas som hör till porslinet jag fick från min ena moster med familj och mormor och morfar med litet bidrag till vad jag känner för. Troligtvis rakt ner i sparkassan för ett nytt objektiv. 
 
PS! gud vad kul att mitt tomatsalladinlägg kom med på blogg.se's framsida!! Blev så himla glad verkligen att ens hårda arbete på ett inlägg fick lite extra ljus. Och tack för alla fina kommentarer! 

Städdag & trasig laddare

 
 
Hej hörni! Idag skulle jag egentligen bloggat ett beauty-relaterat inlägg men jag upptäckte att min laddare till datorn var helt slut. Så medan jag väntar snällt på att brevbäraren ska komma med en ny till veckan så skriver jag lite idag istället.

Har haft ett projekt att städa och sortera mitt rum nu i några dagar. Lite kläder har fått flytta ut, lite kläder har fått flytta in (kanske blir det en haul?), lådor under sängen (så!!! jäkla!! BRA!) och kasta gammalt smink och annat skit man bara slänger ner i lådor. Så lite bättre har det allt blivit. Jag är ju en expert på att göra sovrummet till en enda röra. Nu ska jag i alla fall ägna mig till lite läsning, något jag är värdelös på numera då jag alltid hittar en youtubevideo eller film att se på datorn. Som laddar-lös tar jag chansen haha!

Mammas tomatsallad

 
Något som vi ätit konstant hela sommaren är mammas tomatsallad. Det började med att vi var på Plantagen och handlade present till en 50 års fest, då bestämde vi oss för att vi skulle ha en liten örtträdgård på balkongen. Vi luktade på en massa olika örter och citrontimjan luktade helt fantastiskt gott. Och det är just citrontimjan som gör det här receptet så fantastiskt jäkla gott. 

Citrontimjan.

Ingredienser 

  • Färsk citontimjan
  • Färsk persilja
  • Valfria tomater
  • Vitvinsvinäger
  • Olivolja

Tips

Gör salladen några timmar innan måltiden så tomaterna drar åt sig mer smak av örterna och vinägern.



Tillredning

Skär upp så mycket tomater du önskar och lägg det i en skål. Jag har använt mig av plommontomater då det är min absoluta favorit. Plocka av de färska örterna, jag brukar generellt ta mer citrontimjan för den smaksätter mest. Finnfördela med fingrarna direkt ner i tomaterna, här kan du passa på att "massera" bladen mellan fingrarna lite för att de ska släppa mer arom. Häll sedan över önskad mängd olivolja och vitvinsvinäger samt lite salt. Smaka sedan av och tillägg mer efter smak. 


Passar till...

allt egentligen! Vi har haft den till grillat, pasta, fisk men också på sin egen hand. Blir det över så är det bara att ställa i kylskåpet och det håller i ca 2 dagar. En natt i kylskåpet brukar också betyda att den är ännu smakrikare och godare. 

Acaibollar

Inlägget är ett tävlingsbidrag & innehåller adlinks*
 
 
Något jag verkligen börjat tycka är kul på senaste är att experimentera med mat. Framförallt om jag bloggar om det för det blir en helt annan kreativ process. Att ta en fin bild och skriva hur det gick och vad det smakar. Det är ett sätt att berätta i bild jag nyligen fallit för!
Den här gången ska jag baka acaibollar med två produkter från nu3* ur deras After Holiday Beauty Set*. Har nyligen i min "testa laga mat"-grej som kommit i och med att jag är hemma mer om dagarna efter studenten också provat på lite sådana RAW-bollar, nya smoothierecept, smoothiebowls. Tänkte att det var ett perfekt tillfälle att prova nu3s produkter och visa er hur jag gör dessa chokladiga acaibollar (som är så gott). nu3 har just nu har en tävling tillsammans med Blogfame* där man kan vinna en natt på spaat och hotellet Yasuragi. Har velat besöka dem sedan jag såg att både Elin bloggade om när hon var där men ocksåCJs blogginlägg. Det är så himla fint!

Recept på acaibollarna

After Holiday Beauty Set* från Nu3.

Ingredienser

    SMETEN
  • 10-12 Dadlar
  • 3 dl Havregryn
  • 1,5dl Nu3 Kokosolja*
  • 3 msk Kakao
  • 5tsk Nu3 Acaipulver*
  • 3 tsk Cashewnötssmör
  • 0,25dl Riven kokos
  • En nypa salt

  • TOPPING
  • Finhackade gojibär
  • Finhackade valnötter & cashewnötter
Detta och en mixer/matberedare så är du good to go!

Gör såhär

Se till att dadlarna inte har några kärnor i sig. Hacka sedan nötterna och gojibären så är det klart tills garneringen. Lägg alla ingredienser för smeten i din matberedare eller mixer och börja mixa.


När smeten ser jämn ut kan du göra en testboll och se om den är väldigt svår att rulla och faller isär. I så fall kan du lägga till mer kokosolja och blanda ner det med en träsked eller slickepot. Tänk på att smeten kan behöva lite handvärme för att smälta kokosoljan* så du kan t.ex. platta till smeten mellan dina händer innan du formar den som en boll. Rulla försiktigt och använd fingrarna för att forma den.


Rulla försiktigt bollen i garneringen. Om du inte tycker det fäster prova att värma upp den lite mellan händerna igen eller hacka nötterna och bären ytterligare. Låt sedan sitta i kylskåpet så dem får stelna. Om du är otålig (som jag) kan du lägga dem i frysen i 10-15 minuter istället!

DISCLAIMER 

Produkterna i inlägget är betalda med mina egna pengar. Inlägget är ett tävlingsbidrag. Det innehåller affiliatelänkar/adlinks märkta med en *, vilket betyder att en procentuell andel av ett köpa via länkarna tillfaller bloggens ägare (påverkar ej varans pris, utbetalningen sker av företaget) alternativt ersättning per klick. Alla åsikter är mina egna. Vill du veta mer? Läs här.

Dagens middag


Ingredienser

  • Valfri pasta
  • Kyckling alt. quornbitar/filéer
  • Salladsblad of your choice
  • Majskorn
  • Tomat
  • Paprika
  • Pesto (basilika)
  • Vinigrett med örter
  • Granatäpple



Tillagning

Om du använder dig av fryst kyckling/quorn tänk på att tina det i god tid innan. 
 

1. Dressing & Granatäpple

Först av allt förbereder jag det som ska toppa salladen - dressingen och granatäppelkärnorna. Eftersom när det varma är klart vill man gärna ha allting klart att blanda ihop. Dressingen fuskade jag lite med och använde mig av en dressingblandning från Knorr. Jag använde den med örter, men för att knyta samman det med peston hade jag även en rågad tesked pesto.
    Granatäpplet är så himla gott att toppa salladen med då det tillsätter lite sötma men är ändå fräsht. Eftersom jag inte använde någon gurka som annars är väldigt vätskefylld så är dessa kärnor ett superbra alternativ eller tillägg. För att kärna ur frukten krävs lite pilljobb. Men det finns också supertips på youtube för hur man gör det på ett mer effektivt sätt. Jag som är newbie med granatäpplen tyckte dock inte det fungerade för mig så jag tog mig tiden att skära endast det yttre skalet och sedan bryta varje membran och försiktigt pilla ur kärnorna. Just därför vill jag göra det innan tillagningen av kycklingen och pastan då granatäpplet är det mest tidskrävande.

2. Koka pasta & Stek proteinet

Den mest självklara biten som inte behöver en större förklaring. Koka din favoritpasta efter anvisningarna på förpackningen, häll av och tillsätt sedan 2-4 matskedar pesto beroende på mängden pasta du gjort. Jag kokade till 2 personer så det fanns över när mamma kom hem från jobbet. Stek proteinet och krydda efter smak. Jag hällde på vår favoritgrillolja med Allround kryddning först, sen saltade och hade basilika på för att återknyta till basilikapeston.



3. Blanda salladen

Samtidigt som pastan och kycklingen tillagas - skär upp tomaterna, paprikan och salladsblad (om du inte använder färdigskuren). Häll också av/tina majsen. Lägg allt förutom kycklingen och granatäpplet i en stor salladsskål och häll över dressingen, blanda sedan om.

4. Servera

Skär kycklingen i mindre, salladsvänliga bitar. Lägg salladen på en tallrik och tillsätt kycklingen. Toppa med de fantastiskt goda granatäppelkärnorna!

Tips! Förbereder du lite extra av allt och håller i separata lådor blir det en superenkel lunch du kan kasta ihop direkt ur kylen.

Studentresan pt. 4

Topp från Boohoo. 
 
Förfest på vår balkong inför en av de sista kvällarna.
 
Bästa Merim som nu flyttat hela vägen ner till Göteborg för att gå på Chalmers. 
 
 
 
När Felicia var inne och tattuerade sig så kom det en skitfull britt in med sina kompisar och han ville tatuera huvudet för att han var tunnhårig mitt uppe på. Önskat motiv? En kanin. Varför? Jo för tunnhårigheten tydligen skulle ha en form av en kanin. Han ville dock ha en kanin med knallröda boxingshorts och röda boxningshandskar. Jag önskar såååå att man hade fått se hur han mådde när han vaknade nästa dag. Hahaha helt sjukt. 
 
 
Och så var det dags att åka hem. En timme innan transferbussen kom var det fortfarande två i gänget som inte hade kommit hem från sista utekvällen, som inte heller svarade i telefonen. Vi var inte lite svettiga då haha, men så som på beställning var de hemma en timme prick innan. Jag var dessutom den enda som var vaken på bussen till flygplatsen haha. Skulle vända mig om för att säga något till my girlsquad men hela högen sov som stenar. Och en av killarna framför mig trillade ur stolen när bussen svängde. Fantastiskt roligt för mig som hann se hela händelsen hahaha.
 
 
Och varje gång man beställer på snabbmatsrestaurang glömmer man bort att vatten inte är gratis. Oj oj oj vad vi var lyckliga när vi stannade vid första bästa Mc Donalds efter Arlanda och bad om 4 stora vatten och några cheeseburgare. Rent kranvatten är en sådant jäkla privelegium. Här hade jag och Fellan i alla fall köpt motsvarande på flygplatsen i Palma. Tror jag betalade typ 60kr för det där men är 110% säker på att kvinnan i kassan lurade mig. Eftersom jag hade räknat och tagit fram så många euro i mynt (för att bli av med dem) jag behövde och sen helt plötsligt behövde hon mer. MEN vad gör man inte för att inte vara hungrig på planet. 
 
 
Sammanfattningsvis var studentresan bland det roligaste jag gjort. Jag var så otroligt nervös när jag bokade resan för typ exakt ett år sedan nu. Jag som inte tycker om värme allt för mycket. Så mycket body confidence shopping och möten i spegeln med mig själv för att peppa mig själv. Men vet ni? Fan jag klarade det med. Och jag hade roligt också. Trots att mitt knä gick ur led på en av världens största nattklubbar och vakterna var så nära på att slänga ut mig för de trodde jag var för full och bara låg och skrek på golvet. Felicia som skriker på svenska åt de spanska vakterna att "DET ÄR MIN KOMPIS FÖR I HELVETEEEE". Veronica som försöker få någon att hjälpa till. Den snälla vakten som lyfte upp mig från golvet och satte mig på kanten av dj-båset. Alla underbara människor som jag inte överhuvudtaget kände som frågade om det gick bra och sittdansade med mig trots att jag både grät och skrattade av chock. Att vi när vi väl ville gå hem var för hungriga för att låta ett skadat knä stoppa Fellan & mig från att hoppa hela vägen till det godaste kebabstället på småtimmarna. 
Att vi hade tjejkväll en kväll och låg inne på hotellrummet, åt chips, spelade in fula videos i photobooth och skrattade så att tårarna sprutade. Att jag och Mimi kom hem 6.40 på morgonen och badade badkar, Mimi som vanligtvis redan sover kl 22 på våra myskvällar. Att vi låg och lyssnade på Ligga med P3 när vi skulle sova.
 

Tack så himla mycket alla ni som var där för att ni gjorde det till en sådan himla bra resa och fan vad jag älskar mina tjejer.

 

Eleven Haul: Foreo Luna 2

Inlägget innehåller adlinks

 
En sak jag tittat in på ganska länge, men mer nyligen är Foreo Luna. Jag har sökt på recensioner och jämnfört de olika versionerna och varianterna. Efter lite om och men bestämde jag mig för att bita i det sura äpplet och köpa en Foreo Luna 2. Jag ser det som en god investering för min problemhy, speciellt eftersom den ska ha en sådan lång livstid. Jag köpte min på Eleven.se* då jag älskar deras snabba service och leverans. Jag köpte dessutom ett paket med hudvård från First Aid Beauty*. Har velat testa dem superlänge sedan Ingrid Nilsen pratade om produkterna på hennes youtubekanal. 
 
 

Hands on Foreo Luna

Första tanken: Oj vad mjuk silikonet är. Jag har alltid tänkt att silikonknottrorna ska vara hårdare men de ger vika när man tar på dem. Inte så att dem inte skulle göra någon effekt men de är inte stenhårda så dem inte rör sig ur fläcken. Den är inte färdigladdad när den kommer och man får med en handbok, en kort bild-guide på hur man använder den, en förvaringspåse och en laddkabel. Ingen väggkontakt-adapter men det har ju dem flesta redan i den moderna smartphone-eran. Dessutom ska en batteriuppladdning (1 timmes laddning) hålla i upp till sju månader. Hur bra?! Jag köpte den för Combination Skin eftersom jag blir väldigt fet i hyn på sommaren mest i t-zonen och på äpplet av kinden. På vintern kan vissa delar till och med kännas torra.
 

First impression

 

Foreo Luna

WOOOW!! JAG ÄR SÅ MJUK OCH LEEEEN. Helt fantastiskt. Har ett tag nu känt att porerna runt näsan skulle behöva sig en riktig kur och har exfolierat med olika exfolianter men det har inte riktigt bitit på dem. Men så körde jag en enda rengöring med Foreo Luna 2 och var babylen i hela ansiktet. Den har 4 "dubbel-vibrationer" som berättar för dig när du ska byta del av ansiktet, efter fjärde vibrationen vibrerar den tills du trycker på knappen igen. Då kan du skölja av den och ansiktet innan du börjar med Anti-Age rutinen. Då trycker du på knappen igen och sedan när alla vibrationer är klara kan du trycka på mittenknappen igen och lampan som indikerar att kuren är igång slocknar. Nedre delen av Lunan i genomskinlig plast är en ledlampa som indikerar om den är igång eller inte. Allt som allt var det verkligen lätt att använda och resultatet är fantastiskt. Vissa upplever att det är svårt att nå i alla veck som vid näsvingarna och runt näsan. Men jag ansåg att det inte var för krångligt. Det var helt klart inte bara att dra över utan man får följa konturerna själv. 
 
 

First Aid Beauty

Min första tanke om Face Cleansern* var "Åh den glittrar nästan!". Den har ett pärlemorskimmer som för den som gillar roliga detaljer till produkter kanske underhåller dig lika mycket som det gjorde mig. På ansiktet kändes den oerhört krämig och mjuk, den skummar upp om man masserar in den lite innan man lägger till Foreo Luna.
     Facial Radiance Pads* känns som tunna bomullsrondeller dränkta i ett lättviktigt serum. Än kan jag inte säga vad det gör för huden och har inte så mycket åsikter om det men det har fått goda recensioner av andra.
Ultra Repair Cream* är inte för tung utan ganska lättviktig för att vara en kräm och inte en lotion. Den är till exempel inte tjock och fet som vaselin eller helosan. 
 
 

Resultatet

En babylen hy som såg ljuset i slutet på tunneln i månader av oren hy som aldrig känns riktigt ren och mjuk. Men när man torkar ansiktet med en vit handduk efteråt finns det inte ett spår av foundation kvar. Precis som man vill att det ska vara. Dessutom är den otroligt skonsam och det känns inte vasst som många exfolianter och ansiktsborstar gör. Att tvätta ansiktet nu är så jäkla roligt för jag blir imponerad varje gång över hur mjukt ansiktet känns.
 
Du kan köpa din egen HÄR*, och glöm inte att det är fri expressfrakt vid köp över 499! 
DISCLAIMER 

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar (markeras med *) med klickersättning alt. att en procentuell andel vid eventuellt köp tillfaller bloggförfattaren. Det påverkar inte varans pris utan utbetalas av företaget. Alla åsikter är mina egna & det går inte att betala sig till en god recension. Vill du veta mer? Läs här.

Lite te, krav och en ny era

 
Måste erkänna att jag varit en riktigt dålig blogginnehavare på senaste. Jag vet också att jag lovade mig själv för ett tag sen, säkerligen förra året om inte mer till och med, att inte hålla på att ursäkta mig för att jag inte bloggat. För det sätter egentligen bara upp ännu mera krav på mig själv och den här bloggen. Bygger nog mer förväntingar för mig själv än för dem som läser den. Men jag ville komma hit och prata lite om allt som hör livet till här och nu. Varnar er för ett långt inlägg här och nu!
 
Reklamen här på bloggen störde mig så jag bestämde mig för att betala bort den. Jag vill också uppdatera looken på bloggen igen (det gick lite hand i hand med den störande reklamen). Få till den där designen man trivs med. Sen vill jag ha en hemsida också. Och ett företag och och OCH (!!!!)... Ja ni vet. Där någonstans springer man ju rakt ut för stupet när man tar vatten över huvudet inom loppet av några minuter. Sen ger man sig på ett projekt och blir frustrerad över att man inte kan uppnå det där här och nu. Så jag tänkte sänka kraven för stunden och komma hit och skriva någonting istället.
 
Mimis tal på studentlunchen får illustrera tankar om skolan och studenten.
 
Jag har tagit studenten (som också ligger på den här evighetslånga att skriva/göra-listan som är kring bloggen nu) och skolan har börjat igen utan mig. Vilket är en ytterst märklig känsla. Jag jobbar som vikarierande kassörska på Ica och har gjort det hela sommaren. Nu när semesterfirarna kommer tillbaka så är jag inte där heller lika mycket och efter några dagar hemma sysslolös känner man sig verkligen sjuk i huvudet sådär så man klättrar på väggarna. Och det kommer från den mest hemma kära personen på jordklotet, ni kan fråga vem som helst av mina vänner. Det är alltid en tröskel för mig att hitta på något mer äventyrligt än att se på en film, spela sällskapsspel, ha en lång och nödvändig catch up på balkongen. Har inget emot att vara hemma men gudar ska veta vad förbannat tråkigt det är att inte ha något att göra. Jag behöver skriva en historisk analys om något spännande snarast.
 
Detta är helt klart en ny era av mitt liv, där grundskolan är avklarad och jag har världen i mina händer egentligen. Det är liksom överväldigande. När man kollar på Travel Channel och tänker att "Jo, att flytta till Tahiti och leva ö-livet utan fokus på sociala medier, media överhuvudtaget och njuta av det enkla som är livet låter underbart" men också en strävan efter att få uttrycka sig. Göra något kul med dem fantastiska kraftfulla verktyg som vår nutid numera är. Att jobba med foto och bild. Kanske ska man plugga nu och sedan ge sig ut på ett jäkla äventyr med sina nya kunskaper? Eller ska man dra på en jorden runt resa och plugga och jobba resten av livet sen? Det finns hundra olika vägar men jag tror jag vet vad jag vill. Om jag kan komma över små frustrerande saker som att bilden på den jävla koppen te som ska med i detta inlägg inte hindras av att mitt lightroom har bestämt sig för att "tappa bort" min hårddisk så jag måste återlokalisera varenda mapp från den. Vilket gör att jag hamnar i ett googleträsk för att försöka hitta en snabbare lösning. Haha. Ja, ni hör ju!