Gör salladen några timmar innan måltiden så tomaterna drar åt sig mer smak av örterna och vinägern.
Skär upp så mycket tomater du önskar och lägg det i en skål. Jag har använt mig av plommontomater då det är min absoluta favorit. Plocka av de färska örterna, jag brukar generellt ta mer citrontimjan för den smaksätter mest. Finnfördela med fingrarna direkt ner i tomaterna, här kan du passa på att "massera" bladen mellan fingrarna lite för att de ska släppa mer arom. Häll sedan över önskad mängd olivolja och vitvinsvinäger samt lite salt. Smaka sedan av och tillägg mer efter smak.
Produkterna i inlägget är betalda med mina egna pengar. Inlägget är ett tävlingsbidrag. Det innehåller affiliatelänkar/adlinks märkta med en *, vilket betyder att en procentuell andel av ett köpa via länkarna tillfaller bloggens ägare (påverkar ej varans pris, utbetalningen sker av företaget) alternativt ersättning per klick. Alla åsikter är mina egna. Vill du veta mer? Läs här.
Först av allt förbereder jag det som ska toppa salladen - dressingen och granatäppelkärnorna. Eftersom när det varma är klart vill man gärna ha allting klart att blanda ihop. Dressingen fuskade jag lite med och använde mig av en dressingblandning från Knorr. Jag använde den med örter, men för att knyta samman det med peston hade jag även en rågad tesked pesto. Granatäpplet är så himla gott att toppa salladen med då det tillsätter lite sötma men är ändå fräsht. Eftersom jag inte använde någon gurka som annars är väldigt vätskefylld så är dessa kärnor ett superbra alternativ eller tillägg. För att kärna ur frukten krävs lite pilljobb. Men det finns också supertips på youtube för hur man gör det på ett mer effektivt sätt. Jag som är newbie med granatäpplen tyckte dock inte det fungerade för mig så jag tog mig tiden att skära endast det yttre skalet och sedan bryta varje membran och försiktigt pilla ur kärnorna. Just därför vill jag göra det innan tillagningen av kycklingen och pastan då granatäpplet är det mest tidskrävande.
Den mest självklara biten som inte behöver en större förklaring. Koka din favoritpasta efter anvisningarna på förpackningen, häll av och tillsätt sedan 2-4 matskedar pesto beroende på mängden pasta du gjort. Jag kokade till 2 personer så det fanns över när mamma kom hem från jobbet. Stek proteinet och krydda efter smak. Jag hällde på vår favoritgrillolja med Allround kryddning först, sen saltade och hade basilika på för att återknyta till basilikapeston.
Samtidigt som pastan och kycklingen tillagas - skär upp tomaterna, paprikan och salladsblad (om du inte använder färdigskuren). Häll också av/tina majsen. Lägg allt förutom kycklingen och granatäpplet i en stor salladsskål och häll över dressingen, blanda sedan om.
Skär kycklingen i mindre, salladsvänliga bitar. Lägg salladen på en tallrik och tillsätt kycklingen. Toppa med de fantastiskt goda granatäppelkärnorna!
Tips! Förbereder du lite extra av allt och håller i separata lådor blir det en superenkel lunch du kan kasta ihop direkt ur kylen.
Det här inlägget innehåller affiliatelänkar (markeras med *) med klickersättning alt. att en procentuell andel vid eventuellt köp tillfaller bloggförfattaren. Det påverkar inte varans pris utan utbetalas av företaget. Alla åsikter är mina egna & det går inte att betala sig till en god recension. Vill du veta mer? Läs här.