Mammas födelsedag

 
Igår fyllde mamma 49 år och jag hade bestämt att bjuda henne på middag och bio från Pontus och mig, även om han inte följde med själv. Hade bokat bord på Pinchos och sen bio på Skönheten och Odjuret men mamma hade ingen aning om vad vi skulle göra. Hon hade väl förstått att vi skulle äta för jag sa att hon inte fick köpa pizza till oss alla som hon hade tänkt. Men vart vi skulle hamna var ett mysterium.
 
Jag parkerade vid vårdcentralen nedanför Stortorget i Örebro så först trodde hon vi skulle ner på Stortorget men icke, vidare mot vågen, jaha är det Kinamuren? Nepp! Och så går vi vidare över Vågentorget där Saigon ligger som vi annars äter på ofta om vi shoppat i centrum så då var hon påväg ner dit men jag drog henne vidare till Pinchos. Och oj vilken rolig upplevelse att äta Tapas sådär! Och något jag faktiskt älskar är att beställa via app och betala via app. Så skönt att slippa tänka på att man ska kalla efter notan då man ofta blir sittandes en stund. Så perfekt för mig som planerat att vi skulle vidare till bion kl 21 så jag bara kunde betala och gå. Annars kunde man blivit så himla sen.
 
Efter maten trodde mamma vi skulle hem och undrade varför jag inte gick samma väg som innan så jag motiverade det med att vi skulle ta nästa gata ner och så gick jag förbi den och tog henne under armen när SF-bio skylten syntes, sa "Ska vi inte ta en bio när vi ändå håller på?. Så himla mysig kväll och jag blev så glad. Det är verkligen det bästa med att jobba och inte leva på ett studiebidrag att man har råd att göra sådana här grejer. Underbart ♡
 
 

17 saker under 2017

 
I år kan man ju säga att jag är very late to the game. Men faktum är att jag skrivit halva listan men sedan inte kommit på fler saker jag ville göra just då. När den idag dök upp när jag skulle skriva ett blogginlägg "inlägget har återställts då det stängdes ner oväntat" tänkte jag att jag får ta tag i den och färdigställa det. Listan är både konkreta saker och lite mer andliga (?) saker. Och inga nyårslöften som ska ge prestationsångest (haha se en av punkterna) utan en liten grej att gå tillbaka till i slutet av året. Gjorde faktiskt en liknande lista för 2014 tror jag det var som ligger i mitt utkast. Och några saker på den listan gjorde jag faktiskt och andra inte. Ganska kul att se vilka tankar man hade och hur mycket man förändrades på bara ett år eller två. 
 
 
1. Sy ett klädesplagg
 
2. Söka en skola/kurs
 
3. Köpa ett nytt objektiv
 
4. Läsa minst 5 böcker
 
 
 
 
5. Bli positivare
 
6. Ha mindre prestationsångest
 
7. Skaffa en receptbok/pärm
 
8. Resa någonstans
 
 
 
 
 
9. Göra ett fotoalbum
 
10. Spara mer pengar
 
11. Testa mer vegetarisk mat
 
 
 
 
12. Bli spådd
 
13. Bjuda på middag/drinkväll
 
14. Fotografera minst 2 gånger i månaden
(med start i mars), publicera resultatet 
 
15. Starta företag
 
 
 
 
16. Vakna tidigare på dagen
 
17. Måla en tavla 
 
Bonus: Gör något för musikhjälpen

En vinterdag i stallet

 
 
Hade stalltjänst här om helgen med min ridgrupp och det gav mig lite mysig nostalgisk känsla från när jag var årselev. Nu var det ju inte mer än 1,5 år sen jag slutade med det men ändå. Min ridgrupp är en helt fantastisk samling med människor som jag beundrar för deras positivitet och vänskaplighet. Vi var klara med alla arbetsuppgifter vid 10.20 på morgonen. Något som vanligtvis tar mig och en till åtminstone till 14.30. Men det är lite skillnad på att vara 5 personer mot två personer minst sagt. Det betydde att vi hade massor av extra tid att ta hand om småpyssel som egentligen inte var med på att göra listan. En riktig mysfika med semle-tårta hann vi också med.
 
 
 
 
Sedan avslutades eftermiddagen med ett ridpass då vi hade anmält oss på dressyrhelg så vi red 1 extra ridpass för lärare både lördag och söndag. Sånt här ger mig verkligen extra livsglädje! Man var så fylld med energi samtidigt som man var trött av den fysiska ansträngningen i stalljobb och ridpass där man gav allt. Tur "min" donna Ringla är en sådan stjärna trots hennes humörsvängningar haha!